Alla inlägg den 13 september 2012

Av Monika Jonsson - 13 september 2012 22:24

Varje jägares stora/högsta dröm/önskan..   Idag small det.. På riktigt.. Men självskryt luktar illa.. spelar ingen roll, första älgen är dock första älgen.. Visserligen "bara" en pinntjur, men i alla fall.. 2 taggar på ena sidan och 1 på den andra. Dessutom föll den direkt efter första skottet, och steg inte upp mer.

Klockan var ca 10.30, och en kalv var skjuten. Dock visste vi att en tjur uppehöll sig i närheten.Hunden följde spår kors och tvärs. Vi hade börjat fundera på att avbryta jakten för lunchvila, och jag hade tyst börjat packa ihop. Då hör jag hur det prasslar och knakar på min högra sida.. Jag ser något komma ut mot en liten öppning i riset, och hinner tänka att nu kanske det är kon som kommer, men då ser jag att djuret har pinnar på huvudet, och kastar upp bössan mot axeln..-kommer hunden efter? nej,fortsätter den mot nästa öppning, då smäller det..och det small, men jag hörde knappt smällen, och tjuren damp i backen direkt..precis vid en dikeskant 50-60m från tornet. Dock hann jag tänka- bara den inte ställer sig upp.. Jag kan lova att det var en lätt upphetsad röst som meddelade att en tjur låg framför mig. 

Härom dagen upplevde jag också någonting magiskt, Ko, kalv och tjur passerade mig, även då när det var dags att avbryta för kvällen.. då kom först kon och kalven snett från vänster, men kon sprang fram mellan mig och kalven. 10 m bakom kom en tjur modell större, med skovelhorn.. dock hann jag inte se hur många taggar den hade. Hunden var precis bakom, och det gick så fort att jag aldrig hann sikta, men jag hann osäkra, eftersom kon och kalven delade på sig, och kon sprang bortöver, rakt från mig, och kalven kunde ju vända och komma tillbaka.. så skedde dock inte, och tjuren såg jag inte heller något mer.

Så här, många timmar efter dagens händelser, har jag hunnit landa, men innan jag fick hjälp  att passa- alltså ta ur älgen, hann jag tacka Gud, för den underbart fria naturen, och dess villebråd, som jag får vara med att förvalta.. och få en del av. Nu måste jag strax krypa ner i sängen, innan jag somnar i sittande ställning, men innan dess måste jag förbereda morgondagens livsmedelshantering, så Må herren vaka över Er, i natt, så ock i morgon. Godnatt och sov gott.. jag somnar nog tämligen ovaggad ikväll    

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Avlägg visit


Ovido - Quiz & Flashcards