Alla inlägg under oktober 2010

Av Monika Jonsson - 15 oktober 2010 22:56

Är det meningen att man ska måsta kliva upp kl.4 varje fredagmorgon för att hinna med allt? Nej inte jag inte.   Men när jag någon gång städar, är det allt eller inget som gäller. Dammtorkning, dammsugning, vaskning, hela kittet.. då gäller det att börja strax efter frukosten. Ska man då dessutom handla en fredag, bör man helst vara tidigt ute, vilket jag inte är pga. städningen. Den vill jag göra medans sambon är på jobb, då får jag härja som jag vill utan att han ska bry sig..


Att handla en fredag är som sagt inte kul, speciellt inte på em. vid 13-16-tiden. Bara att parkera kan göra en smått panikslagen,   och har man då som jag, en bil modell större, får man hålla tungan rätt i munnen ,och helst stänga av bilradion. Jag gillar skarpt den individ som kom på att man kunde installera backsensor i bilarna. Men att göra sina inköp kan vara rätt intressant också, man bör i alla fall inte ha bråttom, för man träffar i regel halva bekantskapskresten på affären. En "vanlig" helg kan väl gå an, då går det i regel ganska fort att handla, men vid större helger, kan det ta både 2-3 timmar innan man har trampat runt bland alla skepp och diskar. Jag är ju dock ganska social, så för mig spelar det väl ingen större roll, men min sambo undrar ibland om jag tillverkar matvarorna själv när jag handlar..  Nåja, när kvällen kommer är man lagom mör, och det är ganska skönt att göra ingenting. Nu i helgen är sonen på korttids, så få se vad som händer i morgon? Nu ska jag i alla fall gå och söka fram en renfilé, som jag vet ska ligga i frysen. Som alltid, ta hand om varandra, och skänk en tanke till dem som inte har det lika bra som Ni. Kram   

Av Monika Jonsson - 13 oktober 2010 21:07

Jaha, då har årsräkneverket slagit över på 40, vad händer nu då? Den "riktiga" födelsedagen har gått i lugnets tecken. SMS-en har ramlat in och likaså kommentarerna på FB. Jag är så tacksam över alla som gratullerat mig, och alla lyckönskningar jag fått mottaga, de värmer..      återstår nu bara att se om jag har lärt mig någonting av livet, vilket jag tror.. Nu i kväll har jag varit i bowlinghallen, och spelat seriematch. Jag gav mig själv en fin present genom att vi vann matchen, och att jag lyckades behålla lugnet i några viktiga lägen  det gjorde jag inte för 1 år sedan, då var jag en oerhört dålig förlorare, men uppenbarligen har jag förändrats, och har lite lättare att hantera tuffa situationer. Vad morgondagen har att erbjuda vet bara "han däruppe", men en sak vet jag, och det är att jag måste stiga upp imorgon bitti, plikten kallar.. Ha det bra, krama om varandra, skänk en tanke till nära och kära som inte finns i Er omedelbara närhet. Adjö  

Av Monika Jonsson - 12 oktober 2010 22:32

I går gick jag mest och pysslade här hemma. Sonen var hemma från skolan, sambon på kurs. Varje måndagkväll är det ett internationellt cafe på församlingsgården som jag brukar besöka, och igår hade jag tagit med mig de tårtor som vi inte orkade äta upp under kalaset i helgen. Jag kan lova att det var uppskattat, de till och med sjöng för mig..  Sedan stack jag iväg och rullade lite bowlingklot, och det gick ändå ganska bra. Det är ingen ide att åka och bowla om dagen har varit stressig, eller på annat sätt jobbig eller tung. Idag har jag mest varit irriterad över att min dator har havererat, jag kommer inte åt gamla dokument från nattvandrarföreningen eller lottorna, men ändå, det är trots allt ganska banala problem..  Idag har jag varit på ett annat cafe, och lyssnat på vår garnisionspastor. Han berättade om sina upplevelser under utlandstjänsten i Afghanistan, om fattigdomen, människors utsatthet osv.. Jag tackar Gud varje dag att jag har det så bra som jag har det, jag har egentligen absolut ingenting att klaga på, fast jag inget arbete har just nu. Nog vill jag ju ha det, trots allt är ju pengar en del av vår trygghet, att kunna försörja sig, men jämfört med många andra har vi det fantastiskt bra. Nu ska jag rulla in bilen i garaget, så att den inte behöver frysa inatt, brr  det är kallt nu. Håll om varandra, skänk en tanke till dom som inte har det lika bra som vi, så hörs vi. (Gå i Herrens frid) Kram  

Av Monika Jonsson - 10 oktober 2010 18:39

Stapla in ved är väl inte Sveriges roligaste jobb precis.. Det är tungt, det skräpar, man krossar nästan fingrar och tår.. men å andra sidan så måste man ju hålla värmen i huset också.   Det var i alla fall det jag roade mig med när sambon var på vift. Sedan sotade jag pannan också innan jag slutligen gjorde upp en eld. Annars har dagen gått i lugnets tecken, jag har mest legat på soffan och myst. Ute har det blåst så pass mycket att man drar sig för att gå ut mer än nödvändigt, men till skillnad från andra har vi inte haft något strömavbrott, ännu.. ska väl tilläggas. Veckan som kommer ser ut att gå i rutinens tecken, men jag vet av tidigare erfarenhet att allt kan hända. Ta hand om varandra och dela ut en extra kram till någon Ni håller av. Kram    

Av Monika Jonsson - 10 oktober 2010 02:17

Vilket privilegium, att vara omgiven av sådana underbara människor!!   Vad gjorde jag utan dem?? Tack till alla som gjorde denna släktkalasmiddag till ett minne för livet.. God mat, mycket mat.. gott att dricka, gåvor helt enligt mina önskemål...   Jag kommer att få lite problem att återgälda detta nästa år, när det är min sambos tur att fylla jämt. Till skillnad från min syster, har jag inga bilder att visa, men det var helt fantastiskt. Under hela dagen har jag haft hjärtklappning och varit förvänansfull. Jag erkänner också; för några år sedan hade jag mer än gärna stått i centrum, och ensam glänst och fått synas.. numera är jag en i mängden, och utan min omgivning vore jag ingen.. Missförstå mig rätt; även jag har mina behov av att synas och höras, men jag är en del av helheten, hade jag inte det folk runtomkring mig som jag har, då vore jag inte den jag är idag..  40 år har passerat sedan jag såg dagens ljus, mycket har hänt, jag har upplevt både glädje och sorg, men jag är oändligt tacksam att livet trots allt har farit varligt fram med mig. Nu ska jag försöka vila några timmar innan den nya dagen tar vid, med alla möjligheter, mer djupdykningar i livets funderationer kommer när jag har landat, fysiskt och mentalt  Vi ses och hörs Kram Godnatt   

Av Monika Jonsson - 8 oktober 2010 21:12

Just nu råder full aktivitet i köket. Vi håller på och förbereder morgondagens kalasmat.. Frågor och funderingar haglar: Räcker maten?, kan vi använda den här formen?.. etc. Jag har en liten förväntning på morgondagen, men är ganska lugn, jag har stadigt sällskap bakom ryggen.    Mer i morgon, om jag överlever, och kan gå.. Kram alla där ute..

Jag ber en extra lång aftonbön i kväll  Gå i Herrens frid

Av Monika Jonsson - 7 oktober 2010 20:05

Hur är en vanlig dag för mig? Ja eftersom jag är arbetslös, har jag ju inga "jobbrutiner", utom arbetssökningarna på arbetsförmedlingen och egna kontakter. Ständig telefonpassning ingår också. Dagen anpassas mest efter ev. inbokade möten, eller andra åtaganden, men finns det inget sådant, har jag lite svårt att "komma igång". Naturligtvis tar jag hand om tvätten och inköp och liknande, men ibland känns det som om jag springer i ett ekorrhjul.. andra i min närhet däremot jobbar mer än de egentligen klarar av.. tala om total snedfördelning, men vad gör man? Ibland funderar man om det är någon idé att stiga upp, men jag "måste" ju.

Tur att det finns olika aktiviteter, jag tackar min Gud att kyrkan har tisdagscafe, och att folkhögskolan har morgonsamlingar som man kan besöka fast man inte är elev där..

Eftermiddagen är ju ganska enkel, eftersom det då faller på min lott att fixa något ätbart till middag, enda kruxet är att ibland är vi 3 till middagen, men helt plötsligt kan vi vara 4-5, och har i regel "vandrande matbord" eftersom vi är hemma lite olika tider, och har olika förestående kvällsaktiviteter.

För min del hinner klockan rinna iväg lite väl långt innan jag hamnar mellan lakanen, det är inte ovanligt att den blir både 1 och 2, stundtals ännu längre.. 

Helger försöker vi ha så lite planeringar som möjligt, lördagmiddagen med 1-2 vinglas är "helig".

Jag medger att det kan verka helt idiotiskt att tillåta sig göra som jag och "inte ta sig i kragen" och göra något åt det, men jag lovar; jag ligger i som en räv för att kunna få ordning på dygnet, men ett arbete skulle ju onekligen vara det allra bästa. Jag har ett möte inbokat med en person nästa vecka, för att få en "praktikplats" inom ett nytt projekt som startat på Af. Mer om det efter mötet, i morgon är det kalasplanering för hela slanten. Kram på Er alla, ta hand om er, och ta vara på tillfällena som ges.  

Av Monika Jonsson - 4 oktober 2010 21:49

Måndag, ny vecka, nya oskrivna blad, nya möjligheter?? Eller; jaha ny vecka, vad ska jag hitta på för meningsfullt denna vecka? Hur får jag tiden att gå? Tänk hur olika man kan definiera uttrycket "meningsfull"!  Beroende på om man är arbetslös eller inte, samma sak; hur definierar man "tid"? De arbetslösa kan ha problem att få tiden att gå framåt, de som jobbar mer än de klarar av, vill stanna tiden och hinna andas.. Jag för min del får tiden att gå, åtmínstonde denna vecka, på lördag planerar vi att ha en middagsbjudning för närmaste släkten inför min 40-årsdag. Japp, det råkar förhålla sig så att jag- en individ har vandrat snart 40 år på denna planet, och tänk- det blev visst en människa av mig också..

Jag tänker dock inte sitta här och göra någon slags sammanfattning- inte ännu i alla fall, men jag kan konstatera att det har hänt en hel del under dessa år, både med- och motgångar. Har jag gått stärkt ur dem?  Ja det vete fåglarna, men jag går i alla fall med rak rygg och näsan över vattenytan.

Annars har det varit en ganska normal måndag, matinköp, sprungit runt i kåken och sökt både det ena och det andra, kom på halvvägs till byn; "järnspik- det glömde jag hemma- ids inte vända,tar det i morgon". Typiskt mig, jag kan vara så disträ ibland att jag skrämmer mig själv. Kallas det för slarv eller okoncentration? Eller är det en kombination av detta samt begynnande demens?

Strunt samma, min hjärna verkar ta semester när den själv vill, fast lite makt har jag fortfarande över den  Ha det bra alla där ute, ingen nämnd ingen glömd, ni finns i mina tankar, även om jag ibland råkar vara en aning förvirrad. Vi hörs och ses Kram  

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Avlägg visit


Ovido - Quiz & Flashcards